Hagel is risico voor uw caravan
Misschien maakt u alweer plannen voor een vakantie met de caravan. U zoekt een leuke bestemming uit en u maakt de caravan klaar voor vertrek. Maar denkt u ook aan de verzekering? Is bijvoorbeeld hagelschade verzekerd?

Hagel is risico voor uw caravanEen caravanverzekering is niet verplicht, maar het is wel een uitkomst als uw caravan schade oploopt. En kans op schade is er. Zo zal er door klimaatverandering vaker extreme neerslag voorkomen en daarmee neemt ook het aantal schadegevallen door extreem weer toe. Vooral hagel kan verwoestend zijn voor uw caravan. En de verwachting is dat hagelschade de komende jaren verdubbelt. Met name in het zuiden van Europa loopt u gevaar, want daar komen vaak heftige hagelbuien voor. Als uw caravan geen hagelbestendig dak heeft, kan hij door hagel zelfs total loss raken. Een caravanverzekering is dan een uitkomst. Maar die moet wel een dekking voor hagelschade hebben. En dat is meestal niet standaard het geval.

Eenvoudig of uitgebreid verzekeren
Wij lichten graag uw caravanverzekering door om na te gaan of hagelschade gedekt is. Dat is meteen een mooie gelegenheid om te bespreken wat verder een passende dekking zou zijn gezien de staat en de leeftijd van uw caravan. U kunt kiezen voor een eenvoudige polis waarmee schade door aanrijding, brand, diefstal en storm verzekerd is, of voor een uitgebreidere dekking voor schade die per ongeluk of door een onvoorziene gebeurtenis ontstaat. Ook diefstal van de caravan en beschadiging of diefstal van de inboedel van uw caravan kunt u op laten nemen op de polis.

Schade voorkomen
Veel schade aan uw caravan kunt u overigens voorkomen door voorzorgsmaatregelen te treffen. Als u ieder jaar uw caravan laat controleren bij de garage, verkleint u de kans dat u met pech langs de weg komt te staan. Voor uw caravanverzekering kan een periodieke controle zelfs verplicht zijn, dat kunt u nalezen in de polisvoorwaarden. Verder is het zaak de caravan evenwichtig te beladen om slingeren en daarmee een ongeval te voorkomen. En beveilig uw caravan tegen diefstal met een disselslot of een wielklem.

Advies caravanverzekering
Heeft u een caravan of wilt u er een aanschaffen? Neem contact op met ons kantoor om u te laten adviseren over uw bestaande of een nieuwe caravanverzekering.(08-05-2018)