Ziektekostenverzekering voor uw hond, is dat nodig?
De medische zorg voor huisdieren is de afgelopen tien jaar sterk verbeterd en doet soms niet onder voor die van mensen. Dat is fijn, want u wilt dat uw dier geen last heeft van allerlei kwalen en aandoeningen. Maar goede zorg is ook duur.

Ziektekostenverzekering voor uw hond, is dat nodig?Dat u kosten maakt voor castratie, sterilisatie of vaccinatie van uw huisdier, daar rekent u waarschijnlijk wel op. Ook voor preventieve zorg zult u wel willen betalen. Maar bent u ook bereid MRI-scans, uitgebreide gebitsbehandelingen en een chemokuur te bekostigen? Of de behandeling van een hernia, blaasgruis of gescheurde kruisbanden? Die rekeningen kunnen namelijk fors oplopen. Nota’s van 700 à 800 euro zijn geen uitzondering.

Huisdier steeds vaker verzekerd
Om geen zorgen te hebben over hoge rekeningen van de dierenarts sluiten steeds meer mensen een ziektekostenverzekering af voor hun hond of kat. De Nederlandse marktleider in huisdierverzekeringen zag het afgelopen jaar zelfs een stijging van 20%. Van de verzekerde dieren is 75 procent hond en 25 procent kat. Bijna tweederde van de eigenaren kiest de maximale dekking en ruim een derde heeft ook de tandartskosten van hun dier verzekerd.

Voorwaarden
Dierendag is een mooie aanleiding om over de medische zorg en een ziektekostenverzekering voor uw huisdier na te denken. Wat moet u weten voor u besluit of u uw dier wilt verzekeren?

Verzekeringen vergelijken
Wilt u advies over een goede ziektekostenverzekering voor uw huisdier? Neem dan contact op met ons kantoor voor een vergelijking van de verschillende dekkingen en de premies.



(09-10-2018)