Vakantiegeld 2023 massaal naar spaarrekeningen

Er is dit jaar een enorm bedrag aan vakantiegeld naar spaarrekeningen verhuisd. Volgens cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) ging het om een bedrag van bijna € 7,4 miljard. Alleen in coronajaar 2020 hebben we in de maand mei meer gespaard.

Een roze spaarvarken in de hand
Nieuws
Datum: 17-07-2023

Door die financiële injectie staat er meer geld op Nederlandse spaarrekeningen dan ooit tevoren. Het eerdere recordbedrag van april 2023 is daarmee snel verbroken. In totaal beschikken we in ons land nu over een spaarbuffer van € 444 miljard.

Hogere rente

Dat spaarrekeningen weer populairder zijn, heeft alles te maken met de hogere rente. Die is bij veel Nederlandse banken inmiddels opgelopen tot meer dan 1%. En wie geld voor langere tijd vastzet in een spaardeposito, kan zelfs rekenen op rentes boven de 2,5%.

Buitenlandse banken

In de bovengenoemde bedragen zijn alleen spaartegoeden bij Nederlandse banken opgenomen. Het totaal aan spaargeld is nog een stuk hoger. Sommige buitenlandse banken bieden namelijk aanzienlijk meer rente en trekken daarmee ook Nederlandse spaarders aan.

Verwachting

Naar verwachting verhoogt de Europese Centrale Bank eind juli de belangrijkste rentes opnieuw. De kans is groot dat de banken dit voorbeeld op termijn volgen waardoor de spaarrentes nog verder oplopen.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit artikel? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag